Szeretethimnusz

Szólhatok az emberek vagy angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok, vagy pengő cimbalom.
Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.
Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, oda adhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem kérkedik, nem is kevély. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.
S a szeretet nem szűnik meg soha.

1Kor 13,1-8

Utcaapostolok névsora

"Minden amit tesztek, szeretetben történjék." 1Kor. 16,14

Utcaapostoli hálózatról

1998 óta utcaapostoli hálózat működik nálunk. Alapja a Mélykúti Hirdető újság hordása volt. Minden utcának egy, a nagyobbaknak kettő felelőse van, így egy - egy utcaapostolra 30 - 50 ház jut. Három régióra van osztva a település: Szent Margit, Szent Ferenc és Szent Erzsébet régióra.
Minden utcaapostol adatvédelmi törvénybe nem ütköző, átfogó szociális felmérést készített a körzetében (nagycsaládos, szenvedélybeteg, gyermekét egyedül nevelő, magányos, stb. ), és azt folyamatosan karbantartja.
Kézbesítik az Önkormányzati Tájékoztató újságot, így minden házig el kell menniük, és alkalmanként tudnak találkozni, szót váltani az ott lakókkal. Tudnak tájékozódni a lakók aktuális, szociális problémáiról.
Van átfedés a karitász munkatársak és utcaapostolok között, tehát karitász munkatárs utcaapostol is.
Évi három alkalommal van közös összejövetelük az utcaapostoloknak, melyen lelki és szakmai rész, előttük álló feladat a program. Minden év augusztus első hétvégéjén (Havas Boldogasszonykor) közös kirándulással egybekötött zarándoklaton vesznek részt. Fontos a lelki feltöltődés és a közös együttlét, még jobban összekovácsolja a közösséget.
Szinte valamennyi utcaapostol részt vett kommunikációs tréningen (önismeret, kapcsolatteremtés, csoport munka, konfliktuskezelés).
Lelkipásztori látogatásra jelentik be azokat az idős, betegeket, akik igénylik és kórházba kerülés esetén is jelzéssel vannak.
Élelmiszer segély odaítélésében is részt vesznek az utcaapostolok, sőt a saját gyűjtésű élelmiszer adományokat ők viszik személyesen a rászorulóknak.
Betegek Világnapján (február 11.-én) kis csomaggal kedveskedve látogatják a körzetükben levő, helyhez, otthonukhoz kötött betegeket (tapasztalattok szerint ott leginkább a beszélgetés hiányzik).
Október első hétvégéjén máriakönnyei zarándoklatra hívják személyre szólóan, és személyesen kísérik, gyámolítják azokat a nehezen mozgó. idős, beteg testvéreinket, akik másként nem tudnának eljutni a kedvelt kegyhelyre.
Magányosok Karácsonyára hívják, ekkor is személyre szólóan és együtt adnak hálát Jézus születéséért azokkal a magányosokkal, akik a szentestét vagy délutánt egyedül töltenék. Soha nem fáj annyira a magány, mint karácsonykor. Ez a szolgálatunk a legszebb, legmeghittebb, ez teszi fel a koronát egész évi szolgálatunkra.

"Senkit ne eresszetek az útjára úgy, hogy jobbá és boldogabbá ne tennétek!"
Boldog Kalkuttai Teréz anya

Árpád-házi Szent Margit a település északi régió utcaapostolainak védőszentje.

Szentmargiti mondás: "A szeretet mértéke: méricskélés nélkül szeressünk!"

Selyemre festett kép. Az iszkaszentgyörgyi Lelkigyakorlatos Ház kápolnájában található.

Assisi Szent Ferenc a település középső régió utcaapostolainak védőszentje.

Assisi Szent Ferenc: "Fölséges és dicsőséges Isten, ragyogd be szívem sötétségét, és adj nekem igazi hitet, biztos reményt és tökéletes szeretetet, érzéket és értelmet Uram, hogy megtegyem a te szent és igaz parancsodat."

Az idézet a szegedi Ferences Rendház folyosóján olvasható.

A kép Hallgass Jenő Zoltán /1912. Baja -1980. Róma/ mélykúti gyökerekkel rendelkező szobrász művész alkotása.
Assisi Szent Ferenc - terrakotta dombormű.

Árpád-házi Szent Erzsébet a település déli régió utcaapostolainak védőszentje.

Árpád-házi Szent Erzsébet: "Látjátok, mindig mondtam, hogy csak vidámmá kell tenni az embereket!"

A képet Stekly Zsuzsa tűzzománcozó készítette és a mélykúti Katolikus Közösségi Házban található.

Szent Margit régió utcaapostolainak összejövetele 2001. január 24.

Utcaapostolok zarándoklata Pécs - Abaliget - Püspökszentlászló - Pécsvárad 1999. augusztus 5.

A zarándoklatok Havas Boldogasszony ünnepéhez kötődnek.

Egy-egy zarándoklat célja: kérni, hálát adni, dicsőíteni, magasztalni, engesztelni és a Szentek valamint a Szűzanya oltalmába ajánlani magunkat, gyermekeinket, öregjeinket, egy szóval szeretteinket, és a ránk bízottakat.

Zarándoklataink voltak:

1998. Petőfiszállás,
1999. Pécs, Abaliget, Püspökszentlászló, Pécsvárad,
2000. Gödöllő-Máriabesnyő,
2001. Máriazell, Szombathely,
2002. Kiskunmajsa,
2003. /elmaradt/
2004. Mátraverebély,
2005. Tass- Alsószenttamás, Kiskőrös
2006. Debrecen, Nyíregyháza, Oros, Hodász, Máriapócs,
2007. Palotabozsok, Pécs-Kertváros, Magyarszék,
2008. Andocs, Kaposvár,
2009. Kecskemét-Nyíri erdő Mária kápolna, RÉV,
2010. Grábóc, Kismányok, Bikal élménypark,
2011. Kiskunfélegyháza, Petőfiszállás.
2012. Simontornya, Dég, Székesfehérvár, Iszkaszentgyörgy, Dunaújváros.
2013. /elmaradt/
2014. Mátraverebély-Szentkút